Vikanje in tikanje v slovenskih prevodih Albeejeve drame Kdo se boji Virginie Woolf? - Onič, Tomaž (Primerjalna književnost, 2013)
Prevajanje vikanja oz. tikanja iz angleščine v slovenščino (in obratno) predstavlja problem, saj moderna angleščina tega razlikovanja ne pozna. V slovenski prevod ga mora vpeljati prevajalec, tudi če v izvirniku ni jasne informacije o stopnji formalnosti ali vljudnosti, ki jo vikanje oz. tikanje izraža. Razprava obravnava to slogovno vprašanje in ugotovitve ilustrira z analizo rabe naslavljanja v dveh slovenskih prevodih drame Kdo se boji Virginie Woolf? E. Albeeja.
Keywords: Albee, Edward, 1928-; "Kdo se boji Virginije Woolf"; ameriška dramatika; prevodi v slovenščino; dramski slog; vikanje; tikanje; naslavljanje