Spletni nabiralnik za oddajo elektronskih publikacij - Štular Sotošek, Karmen (Knjižnica, 2008)
V prispevku je predstavljena nova spletna storitev SVAROG - sistem za varno arhiviranje oddanega gradiva - ki smo jo v Narodni in univerzitetni knjižnici razvili v drugi polovici leta 2007. Storitev omogoča predložitev digitalnih gradiv. Namenjena je založnikom in drugim zavezancem, ki lahko po tej poti oddajo obvezni izvod elektronskih publikacij ali pa posredujejo izjavo o pogojih uporabe in dostopa do elektronskega gradiva. Servis služi tudi za sporočanje o izdaji oziroma objavi nove publikacije. Storitev je namenjena tudi knjižnicam in drugim ustanovam s področja kulture, znanosti, izobraževanja, ki oddajajo svoja digitalizirana gradiva v analogni obliki. Spletni sistem omogoča tudi, da NUK pošiljatelju potrdi prejem publikacije.
Keywords: spletne storitve; elektronske publikacije; obvezni izvod; digitalne knjižnice; založništvo; založniki; Narodna in univerzitetna knjižnica; National and University Library of Slovenia; Ljubljana