Aktualni problemi upravljanja voda in gospodarjenja z njimi v Sloveniji - Rismal, Mitja (Gradbeni vestnik, 2019)
Namen prispevka je, da z izbranimi primeri pokaže, zakaj Slovenija po 25 letih samostojnosti nima potrebnega znanja in strategije za ekološko trajnostno upravljanje voda.
Keywords: ecological engineering; ekološko inženirstvo; upravljanje voda in gospodarjenje z njimi; water resources management