New voices in the public sphere - Stromer-Galley, Jennifer (Javnost (Ljubljana), 2002)
Za mnoge ljudi je pogovor o politiki, zlasti z naključnimi znanci ali s tujci,tabu. Online pa obstaja bogastvo pogovornih prostorov, namenjenih interakciji znancev in tujcev. Avtorica zanima, ali se pogovarjajo o politiki online isti ljudje, ki to počno iz oči v oči. Predstavlja rezultate analize političnega pogovarjanja online in offline na temelju sekundarne analize mnenjske raziskave o političnem razpravljanju. Rezultati kažejo, da o politikionline govorijo tudi ljudje, ki tega ne počno offline. Polovica respondentov, ki je govorila o politiki online, ni poznala sogovornikov. Tisti, ki govorijo o politiki online, se tudi razlikujejo od onih, ki se pogovarjajo politiki iz oči v oči, po spolu, starosti, političnem interesu in političnem védenju. Internet prinaša nov okvir za politični pogovor za ljudi, ki se običajno ne pogovarjajo o politiki iz oči v oči, in torej prinaša nove glasove v javno sfero.
Keywords: communication; komuniciranje; politics; politika; politične komunikacije; medosebne komunikacije; računalniške komunikacije