Določitev uteži posameznih sodil in parametrov v večkriterijskem odločitvenem procesu - Škraba, Andrej (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
V prispevku so analizirani rezultati in vpliv izbire elementov strategije poslovne politike na odziv simulacijskega modela podjetja. Uporabljen je sistem za podporo skupinskemu delu, ki je v času novih tehnologij vedno bolj prisoten pri reševanju odločitvenih problemov. Opisan je koncept realizacije sistema za podporo odločanju v skupini. Pri eksperimentu je sodelovalo več skupin udeležencev. Opisane so možnosti za implementacijo metodologije večparameterskega odločanja na realnih primerih.
Keywords: modeli; odločanje; podjetništvo; simulacija; vodenje