Nastajanje izločkov med deformacijo - Bricelj, Erika (Kovine zlitine tehnologije, 1994)
Izločki imajo zaradi zadrževalnega učinka na rast zrn pa tudi zaradi utrjevanja velik vpliv na mehanske lastnosti jekla. Na primeru jekel legiranih z Al in Nb je prikazan vpliv deformacije na nukleacijo izločkov AlN in Nb(C,N). Izdelana je tudi primerjava med deformiranim in nedeformiranim stanjem in vpliv časa žarjenja na rast izločkov.
Keywords: legirano jeklo; mikrolegirana jekla; deformacije; izločki