Bertrandov postulat - Simonič, Aleksander (Obzornik za matematiko in fiziko, 2019)
V članku predstavimo Ramanujanov dokaz Bertrandovega postulata. Omenimo tudi nekatere odprte probleme v povezavi s praštevilskimi vrzelmi.
Keywords: matematika; praštevila; teorija števil