Natrgani in preobrnjeni čas med stranmi sodobnega romana - Bilban, Tina (Primerjalna književnost, 2010)
Članek razpira problem časa v Pavićevem romanu Unikat in Amisovem romanu Časovna puščica. Pri obeh obravnava časa določa tako vsebinske elemente kot zunanjo strukturo romana, literarno upovedovanje pa bistveno temelji na elementih iz sodobnih fizikalnih in filozofskih teorij.
Keywords: Pavić, Milorad, 1929-2009; "Unikat"; Amis, Martin, 1949-; "Časovna puščica"; književnost; literature; philosophy; filozofija; sodobni roman; čas; filozofija časa