Sodelovanje dveh vrst knjižnic z vidika informacijskih potreb uporabnikov in vključenosti v enoten knjižnični informacijski sistem - Steinbuch, Majda (Knjižnica, 1997)
Avtorica v prispevku ugotavlja, da je v slovenski knjižničarski literaturi in tudi praksi premalo povezovanja med srednješolskimi in visokošolskimi knjižnicami. Na primeru II. gimnazije Maribor, Univerzitetne knjižnice Mariborin celotnega knjižničnega informacijskega sistema Univerze Maribor dokazuje, da je takšno sodelovanje nujno tako z vidika informacijskih potreb uporabnikov kot z vidika vzgoje in izobraževanja bodočih aktivnih uporabnikov visokošolskih knjižnic. To je še toliko bolj pomembno, ker obe vrsti knjižnic sodita na izobraževalno področje.
Keywords: Šolske knjižnice; Univerzitetne knjižnice; Knjižnični informacijski sistemi