Unilateral and equitransitive tilings by squares of four sizes - Mann, Casey (Ars mathematica contemporanea, 2016)
D. Schattschneider je dokazal, da obstaja natanko osem unilateralnih in ekvitranzitivnih tlakovanj ravnine s kvadrati treh različnih velikosti. Ta članek razširja Schattschneiderjeve metode in klasificira vsa takšna tlakovanja s kvadrati štirih različnih velikosti. Izkaže se, da obstaja natančno 39 unilateralnih in ekvitranzitivnih tlakovanj s kvadrati štirih različnih velikosti.
Keywords: ekvitranzitiven; equitransitive; kvadrati; squares; tilings; tlakovanja; unilateral; unilateralen