Splošen koncept načrtovanja testnih primerov - Dogša, Tomaž (Uporabna informatika (Ljubljana), 2001)
Učinkovito testiranje zmanjša skupne stroške načrtovanja in vzdrževanja ter omogoča objektiven pogled na kakovost programske opreme. V prispevku bomo prikazali enega izmed možnih splošnih konceptov načrtovanja testnih primerov, ki temelji na testirnem modelu. Za zgled smo izbrali dve preprosti in najpogosteje uporabljeni strategiji.
Keywords: preizkušanje; programska oprema; testiranje