Elektrotehniška terminologija glede na izvorni jezik - Logar Berginc, Nataša (Jezik in slovstvo, 2001)
Nova poimenovanja nastajajo s sredstvi in po zakonitostih lastnega in tujega jezikovnega sistema, znotraj obeh je mogoče ločiti več skupin. Obravnava elektrotehniške terminologije glede na izvor je pokazala, da je pomembnejši vir za strokovna poimenovanja v tej stroki tuji jezikovni sistem.
Keywords: Slovene; slovenščina; terminologija; terminology; elektrotehnika