Gradivo o ljudski medicini v zapisih terenskih ekip Slovenskega etnografskega muzeja - Sosič, Barbara (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2000)
Članek prinaša pregled gradiva o ljudski medicini, ki so ga med letoma 1948 in 1984 zbrale terenske ekipe Slovenskega etnografskega muzeja s sodelavci, zlasti na območju Dolenjske, Primorske ter na Štajerskem in Notranjskem. Članek bralca seznanja s slabo poznanim gradivom o ljudski medicini, ki ga hrani dokumentacija Slovenskega etnografskega muzeja v večinoma pretipkanih terenskih zapisih. Podani so podatki o letu, avtorju in krajih zapisov ter o boleznih in zdravljenju ljudi in živali z domačimi naravnimi sredstvi, ki so bila na podeželju v uporabi do srede 20. stoletja.
Keywords: ethnology; etnologija; ljudska medicina; Slovenci; Slovenes; Slovenski etnografski muzej; terenske ekipe