Nesoglasje med zdravnikom in bolnikom med posvetom - Kersnik, Janko (Medicinski razgledi, 2003)
Sporazumevanje je pomembna sestavina zdravnikovega dela. Nesoglasja, ki pri tem nastajajo, lahko močno poslabšajo kakovost dela, zato jih je treba pravočasno zaznati in ustrezno ukrepati. S tem prispevkom želimo na kratko predstaviti pojem, pomen in načine reševanja nesoglasja med posvetom. Prikazanje tudi strukturiran obrazec za zbiranje in analizo nesoglasij med posvetom.
Keywords: Bolnik, sodelovanje; Physician-Patient Relations; Patient Compliance; Bolnik, sprejetje zdravstvene oskrbe; Bolniki, osip; Patient Acceptance Of Health Care; Zdravnik-bolnik, odnosi; Patient Dropouts; bolniki; zdravniki; sporazumevanje; nesoglasja