Nova podoba prazgodovinske poselitve na zahodnem obrobju Dravskega polja - Strmčnik-Gulič, Mira (Arheološki vestnik, 2001)
V članku so predstavljena nova dognanja o poselitveni sliki dela vzhodne Slovenije in izoblikovanju kultur v vseh prazgodovinskih obdobjih. Nove raziskave so pripomogle k spoznanju, da je bil jugovzhodnoalpski prostor v bronasti dobi gosto poseljen in kulturno povezan z zahodno Transdanubijo, medrečjem Save in Drave ter vzhodno Avstrijo.
Keywords: Dravsko polje; poselitev; prazgodovina; Slovenia; Slovenija