Analiza možnosti proženja zemeljskih plazov - Ferme, Rok (Gozdarski vestnik, 1996)
V članku so analizirani vplivi naravnih dejavnikov na možnosti proženja zemeljskih plazov - tudi kot prispevek določitvi potencialno ogroženih območij zaradi zemeljskih plazov. Podobno so iz vidika vpliva naravnih dejavnikov analizirani zemeljski plazovi, ki so se pojavili med neurjem v letu 1990 v dolini Lučnice. V članku so navedene tudi usmeritve, kako gospodariti z gozdovi, da s posegi v gozdove ne bomo spodbujali zemeljskih plazov ampak povečali stabilnost labilnih pobočji
Keywords: erozija; gospodarjenje z gozdovi; Savinjska dolina; zemeljski plazovi