Pogledi na subjektiviteto in govorca v trubadurski liriki - Balžalorsky, Varja (Primerjalna književnost, 2007)
Članek obravnava trubadursko liriko z vidika subjektivitete in lirskega govorca, tako da analizira nekatere najbolj repreyentativne medievalistične obravnave te problematike, ki predstavlja časovno in metodološko različne momente v preteklih tridesetih letih.
Keywords: francoska književnost; French literature; medievistika; trubadurska lirika; lirski subjekt; srednjeveška estetika; literarna recepcija; glasba; music