Splošna knjižnica kot informacijsko središče - Kovár, Barbara (Knjižnica, 1996)
V prispevku opisujem predlog projektnega načina organiziranja splošne knjižnice v informacijsko središče. Pri tem upoštevam načela marketinškega pristopa pri uvajanju dopolnjenega proizvoda na trg. Menim, da bodo postale v naši deželi splošne knjižnice informacijska središča lokalnih območij le z načrtno, projektno preobrazbo. Zaradi stihijskega prilagajanja spremembam lahko delujejo le kot neorganizirani informacijski centri, ki bodo sicer imeli veliko informacij, vendar te ne bodo našle poti do uporabnikov, oziroma le-ti ne bodo vedeli zanje.
Keywords: Marketing; Splošnoizobraževalne knjižnice; Informacijski centri; Iskanje informacij; Uporabniki