Vezljivost kot pomensko- in strukturnoskladenjski pojav - Žele, Andreja (Slavistična revija, 2001)
Prispevek je predstavitev slovenske vezljivostne teorije. Izdelana tipologija glagolske vezljivosti je hkrati zasnova za izdelavo vezljivostnega slovarja slovenščine.
Keywords: glagol; linguistics; lingvistika; skladnja; Slovene; slovenščina; syntax; verb; vezljivost