Community radio in Indonesia - Hollander, Ed (Javnost (Ljubljana), 2008)
Članek obravnava prizadevanja za demokratizacijo medijskega sistema in opolnomočenja skupnosti v Indoneziji v treh obdobjih po padcu Suharta: revolucionarno gibanje po 1998, nato obdobje reform in po letu 2002 obdobje zakona o radioteleviziji (2002). Poglavitna sprememba doslej je bila skladno z globalnimi medijskimi trendi tržna liberalizacija. Vlada je poskušala onemogočiti razvoj skupnostnih medijev. Ključni izziv za skupnostni radio je doseči večjo vidnost v medijski krajini, kar bi lahko imelo za posledico večjo naklonjenost vladne politike. Članek temelji na empiričnem proučevanju radijskih postaj v provincah Manado in Jogyakarta. Proučuje njihove slabosti in dejavnike uspeha z vidika verskih in etničnih razlik med obema pokrajinama ter glede na razlike v življenjskih stilih.
Keywords: mass media; množični mediji; neodvisnost; Confederation of New Trade Unions of Slovenia "Independence"; objektivnost; democracy; demokracija; etnične skupine; Indonezija