Oblikovanje in ponudba informacij v specialni knjižnici - Tržan-Herman, Nada (Knjižnica, 1993)
Oblikovanje in ponudba informacij je celovit proces, ki zahteva veliko strokovnega dela pri pripravi končnega proizvoda, kvalitetne informacije, in hkrati tudi veliko naporov na področju trženja tega proizvoda. Učinkovito vodenje procesa oziroma upravljanje z informacijami (information management) pomeni uravnoteženo razvijanje obeh segmentov. V prispevku želimo predstaviti delo na področju oblikovanja in ponudbe informacij kot tudi upravljanja z njimi ter navajamo poleg teoretičnih izhodišč tudi svoje lastne izkušnje (specialni knjižnici Leka in Onkološkega inštituta).
Keywords: informacije; informacijska služba; specialne knjižnice