O predvidljivosti slovnične kategorije spola v slovenščini - Marvin, Tatjana (Slavistična revija, 2019)
Članek obravnava predvidljivost spola pri samostalnikih v slovenščini z vidika primerjave med Slovensko slovnico (Toporišič 2000) in Corbettovim sistemom (Corbett 1991). V prvem delu je na primeru slovenščine predstavljen Corbettov algoritem razvrščanja samostalnikov v skupine spolov. V drugem delu je predstavljenih nekaj posebnosti v slovenščini, ki jih algoritem ne zajame (epiceni, hibridni, večspolski samostalniki).
Keywords: epicence; epiceni; gender; hibridi; hybrid; noun; samostalnik; Slovenian; slovenščina; spol