Zunanji pogoji gospodarjenja Slovenije v 2018 - Štiblar, Franjo (Gospodarska gibanja, 2017)
Ugodna gospodarska klima, stabilna čeprav nezadovoljiva rast svetovnega BDP, majhna rast sicer nizkih cen surovin vključno s celo nafte, neznatna krepitev evra, le postopen dvig obrestnih mer, večja dinamika v zunanji trgovini dajejo dobre zunanje pogoje za gospodarsko aktivnost Slovenije, če le notranjih napak ekonomske politike ali sistemskih sprememb ne bo.
Keywords: ekonomska rast; gospodarstvo; konjunktura; Slovenija; svetovno gospodarstvo