Leksikalna razslojenost v govorih Tromeje: slovanske, romanske in germanske prvine - Cossutta, Rada (Slavistična revija, 2007)
Prispevek predstavlja leksikalne izsledke terenskih raziskav, ki jih je avtorica izvedla avgusta 1997 na območju Tromeje v štirih raziskovalnih točkah, ki so bile tako izbrane, da homogeno krijejo celotno ozemlje (1.Log pod Mangartom, 2. Rateče v Savski dolini, 3. Zahomec v Ziljski dolini, 4. Ukev Kanalski dolini). Študija, ki je osredotočena na etimološko razčlembo izrazja, ki zadeva hišo in predmete v njej, skuša osvetliti pojav slovansko-romansko-germanske interference na tem arealu.
Keywords: Germanic elemetns; germanske prvine; leksikalna razslojenost; leksikologija; lexical stratification; lexicology; Romance elements; romanske prvine; Slavic elements; slovanske prvine; Slovene dialects; Slovene language; slovenska narečja; slovenščina; Tromeja