Küzmičevi skriti prevodi psalmov v Knigi molitveni 1783 - Smej, Jožef (Slavistična revija, 2013)
V pričujoči razpravi avtor objavlja nekatere vrstice iz psalmov, ki so skrite med drugim besedilom v Knigi molitveni 1783 Mikloša Küzmiča. Ta jih je prevedel na podlagi madžarske predloge. Küzmičev prevod se v razpravi primerja s prevodom Šandorja Terplana in z drugimi prevodi.
Keywords: "Kniga molitvena"; 1783; comparative studies; Kniga molitvena; Küzmič, Mikloš, 1738-1804; Prekmurian; Prekmurje; prekmurščina; Prevajanje; prevodi; primerjalne študije; psalmi; psalms; Slovene; Slovenian langauge; slovenščina; Terplán, Sándor, 1816-1858; translation; translations; Vulgata; Vulgate