Nov socialni sporazum in druga vprašanja socialnega dialoga v praksi - Počivavšek, Jakob Krištof (Delavci in delodajalci, 2015)
V prispevku je predstavljen nov socialni sporazum, njegov pomen, okoliščine njegovega sprejemanja ter temeljne vsebine s področja trga dela in plač, zlasti v povezavi s stanjem kolektivnega dogovarjanja v praksi. Prispevek obravnava tudi določene druge vsebine, ki sicer niso bile vključene v socialni sporazum, pa so kljub temu izjemnega pomena za socialne partnerje.
Keywords: kolektivne delovne pogodbe; plače; socialni sporazum; socialno partnerstvo; trg dela; zaposlovanje