Enotnost literarne zavesti ob pripovedki Smer srca - Mršek Bajda, Lela Angela (Otrok in knjiga, 2023)
Razprava obravnava razliko med literarnim besedilom in literarnim diskurzom glede na teoretsko premiso Paula de Mana, da enotnost literarne zavesti določajo intersubjektivna razmerja med jazom, ki presoja; jazom, ki bere; jazom, ki piše; in jazom, ki bere samega sebe.
Keywords: literarna zavest; slovenska mladinska književnost