Vajenice ročnega dela - Žagar Grgič, Janja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 1997)
Predstavitev novih muzejskih predmetov, okoliščin njihovega nastanka in uporabe in pomena za muzejsko zbirko.
Keywords: Ložar, Marija, 1903-; Slovenia; Slovenija; ethnology; etnologija; muzejske zbirke; muzealije; ročna dela; pletenje