Quality of life issues related to organ sparing - Tannock, Ian (Radiology and oncology (Ljubljana), 2000)
Z zdravljenjem z ohranitvijo organov želimo v času preživetja zagotoviti čim višjo kakovost življenja. Danes že poznamo metode za ocenjevanje kakovosti življenja bolnikov, ki jih zdravimo na zelo različne načine. V načrtovanih kliničnih raziskavah, ki proučujejo strategije zdravljenja z ohranitvijo organov, bi bilo potrebno kakovost življenja uvrstiti med raziskovalne teme, tako kot preživetje. Takšne metode bodo v veliko korist in pomoč pri določanjustrategij, ki zagotavljajo podobno preživetje, in odločanju med izboljšanjem kakovosti ali količinskosti preživetja.
Keywords: Cystectomy; kvaliteta življenja; Laryngectomy; Methods; Neoplasms; onkologija; Quality of life; Surgery; Survival analysis; zdravljenje