New media, new research challenges - Golding, Peter (Javnost (Ljubljana), 2013)
Avtorja predstavljata zaključno poročilo programa Forward Look Evropske znanstvene fundacije z naslovom Media in Europe: New Questions for Research and Policy (2013), ki povzema sklepe in priporočila vrste delavnic ESF, namenjenih pripravi strateškega programa raziskovanja in agende znanstvene politike na področju medijskih študij v Evropi za naslednjih 5 do 10 let. Predstavitve na petih srečanjih ter neformalne razprave in izmenjave so osvetlile pomembno vlogo medijev na različnih področjih družbenega, gospodarskega, kulturnega in političnega življenja. Pet člankov, ki temeljijo na gradivih, ki so jih isti avtorji pripravili za sestanke ESF, in ustreznih poglavjih zaključnega poročila, obravnava aktualne trende v oblikovanju medijsko posredovane identitete, vprašanja digitalnega razkoraka, politično participacijo v dobi medijatizacije, delovanje ustvarjalcev medijskih vsebin ter raziskovalno literaturo o medijski pismenosti.
Keywords: Europe; Evropa; mass media; množični mediji; elektronski mediji; digitalizacija; digitization