Vezljivostna teorija v slovenskem jezikoslovju - Žele, Andreja (Slovenski jezik, 2001)
Prispevek je kronološko-problemska predstavitev slovenske vezljivostne teorije. Izdelana tipologija glagolske vezljivosti hkrati predstavlja vezljivost kot pomensko- in strukturnoskladenjski pojav in je tudi zasnova za izdelavo vezljivostnega slovarja slovenščine.
Keywords: linguistics; lingvistika; sintaksa; Slovene; slovenščina; vezljivost