Etnološki krotilec zverinic - Smerdel, Inja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2003)
Besedilo o življenju in delu slovenskega folklorista in etnologa, akademika dr. Milka Matieetovega, poskusa biti svojstven obed. Pri njem avtorica za aperitiv, z uvodno besedo, postreže s podatki o dosedanjem pisanju o Matičetovem v slovenskih folklorističnih in etnoloskih strokovnih krogih. Kot mikavna predjed sledi presenečenje, zgodba O Matičetovem in njegovem prvem srečanju s Francijo. Glavna jed, poglavje O Matičetovem, človeku in raziskovalcu, je obogatena z dvema prilogama, s podpoglavjema Alpes Orientales in Rezija. Prispevek za zaokroženje okusa sklene poobedek, O Matičetovem, etnološkem krotilcu zverinic.
Keywords: Matičetov, Milko, 1919-; folkloristics; folkloristika; Alpes Orientales; Resia, Friuli; Rezija; biografije