Ugotavljanje pripravljenosti na reformo državne uprave - Stanonik, Bojan (Teorija in praksa, 2000)
V prispevku so prikazana načela delovanja državne uprave v okviru vseobsegajočega reformnega procesa izboljšanja državne uprave imenovanega "Ponovno odkrivanje poslanstva in funkcije državne uprave" (ang. Reinventing Government - ReGo), ki posega v samo eksistencionalno bistvo državne uprave. Na teh osnovah je bila izvedena raziskava, ki je s pomočjo izvirnega vprašalnika služila za ugotavljanje stališč višjih upravnih delavcev izbranega ministrstva do načel omenjenega reformnega procesa. V prispevku so prikazani tudi nekateri indikativni rezultati in ugotovitve raziskave in sicerle njihov manjši del s področja, ki smo ga imenovali "način dela v državni upravi".
Keywords: javna uprava; državna uprava; reforme; raziskave; Slovenia; Slovenija