Dramska dejavnost v Ormožu po 2. svetovni vojni - Janžekovič, Ana (Zgodovinski zapisi, 2013)
V prispevku je na kratko orisano delovanje prvotnega društva Svoboda Ormož, ki je kasneje začelo samostojno pot kot Gledališko-literarno društvo Ormož. Opisano je delo dramske sekcije od svojih prvih začetkov pa vse do današnjih dni.
Keywords: amatersko gledališče; Delavsko prosvetno društvo Svoboda; društva; gledališke predstave; Gledališko-literarno društvo; Ormož; slovensko gledališče; zgodovinski pregledi