Prva najdba rakovice rodu Ctenocheles (Decapoda) v oligocenskih plasteh Slovenije - Mikuž, Vasja (Geologija, 2003)
V članku so obravnavani ostanki rakovic rodu Ctenocheles. Najdeni so v oligocenskem sivem laporastem muljevcu blizu Čepelj pri Vranskem. To so prvi ostanki tega rodu rakovic na Slovenskem. V oligocenskem muljevcu pri Čepljah so registrirani še številni drugi fosilni ostanki, pogoste so tudi septarijske konkrecije.
Keywords: Crustacea; fosili; lapor; oligocen; paleontologija; paleontology; raki; Slovenia; Slovenija; Vransko