Metode ocenjevanja dinamičnega ploskega stopala - Novak, Zala (Rehabilitacija (Ljubljana), 2017)
Dinamično plosko stopalo je pri otrocih pogosto stanje. Pri obravnavi otrok s ploskimi stopali predstavlja veliko težavo nejasna definicija ploskega stopala in številne metode za oceno oblike stopala. Obstoječe metode ocenjevanja in razvrščanja ploskih stopal v posamezne kategorije temeljijo na opazovanju, antropometričnih meritvah, oceni značilnosti odtisa stopala in radiografski oceni. V prispevku smo želeli predstaviti različne metode ocenjevanja značilnosti ploskega stopala in njihove prednosti oziroma pomanjkljivosti pri spremljanju razvoja medialnega vzdolžnega stopalnega loka.
Keywords: arch; assessment; Child; dinamično plosko stopalo; Flatfoot; functional flat foot; ocenjevanje; otrok; stopalni lok