Začasne odredbe kot učinkovito sredstvo za varstvo pravic iz dela - Pogorelčnik Vogrinc, Neža (Delavci in delodajalci, 2015)
Bistven pogoj, ki mora biti izpolnjen za izdajo začasne odredbe za zavarovanje denarnih in nedenarnih terjatev, je verjeten obstoj terjatve same. Izpolnjenost tega pogoja sodišče presoja glede na delavčeve navedbe v predlogu za izdajo začasne odredbe in tam predlagane dokaze. Predlagatelji pa le redko uspejo izkazati obstoj svoje terjatve. Avtorica se v prispevku ukvarja z možnimi razlogi za tako sodno prakso.
Keywords: delovni spor; pravna ureditev; terjatve; zaposleni