Labour law beyond national borders - Aimo, Mariapaola (Delavci in delodajalci, 2019)
Članek predstavlja pregled - šesti te vrste od leta 2013 - ko sta Lavoro e diritto in Revue de Droit comparé du Travail et de la Sécurité sociale pripravila prvo "izdajo" o glavnih temah, ki jih je analizirala večina publikacij včlanjenih v International Association of Labour Law Journals (Mednarodno združenje revij za delovno pravo) IALLJ 1* v letu 2017. Natančneje, članek obravnava vprašanja, ki so bila obravnavana v štiriindvajsetih revijah od tridesetih članic Združenja. Preostale revije niso bile preučene predvsem zaradi nedostopnosti ali jezikovnih ovir. 2* V zvezi s temami, ki so bile izbrane za obravnavo, so se avtorji odločili, da se osredotočijo na tri tematske sklope, ki odražajo glavne interese, na katere so opozorili znanstveniki IALLJ v velikem številu člankov, ki smo jih pregledali. Ta pregled je tako razdeljen na tri dele: 1) na poti k vključevalni družbi dela; 2) preobrazbe dela: novi izzivi in nova tveganja, ki "preizkušajo" pravo; 3) perspektive kolektivnega delovnega prava.
Keywords: collective labour law; delo; delovno pravo; digitalizacija; digitalization; kolektivno delovno pravo; labour law; precariousness; prekarnost; work