Odškodninska odgovornost stečajnih upraviteljev in odgovornost države zanje - Dolenc, Mile (Pravni letopis, 2013)
Nova ureditev odškodninske odgovornosti stečajnih upraviteljev nesistemsko odstopa od podobne odgovornosti nosilcev javnih pooblastil. Njihova odgovornost se je skoraj povsem približala objektivni odškodninski odgovornosti.
Keywords: država; odgovornost; odškodninska odgovornost; state; stečaj; stečajni postopek; vodenje