Avstro-ogrska diplomacija in vstop ZDA v vojno - Rahten, Andrej (Studia Historica Slovenica, 2018)
V članku je predstavljeno delovanje avstro-ogrske diplomacije v Združenih državah Amerike med prvo svetovno vojno. Ovrednoteni so razlogi za ohladitev odnosov med velesilama, pri čemer avtor na podlagi biografskih raziskav opozarja tudi na pomembno vlogo dveh Slovencev v avstro-ogrski konzularni službi: Ivana Švegla in Josipa Goričarja.
Keywords: Avstro-Ogrska; diplomacija; mednarodni odnosi; prva svetovna vojna; svetovna vojna 1914-1918; Združene države Amerike