Zakopavanje predmetov - Mencej, Mirjam (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2003)
Članek opisuje magična dejanja zakopavanja raznih predmetov na zemljišče ali v objekte sovaščana z namenom, da bi škodili njemu ali njegovemu pridelku, živini itd., zabeležena v ruralnem okolju vzhodne Slovenije v letih 2000-2002.
Keywords: magija; čarovništvo; ethnology; etnologija; Slovenia; Slovenija