Prenova poslovnih procesov v slovenskih organizacijah - Kovačič, Andrej (Uporabna informatika (Ljubljana), 2000)
Prispevek obravnava enega ključnih izzivov in problemov s katerim so soočene slovenske organizacije in širša družba ob prehodu v informacijsko družbo. Gre za prenovo poslovanja v smeri zagotavljanja konkurenčnosti skoyi uspešno in učinkovito izvajanje poslovnih procesov. Raziskava, na kateri temelji ta prispevek, kaže, da se občutno število organizacij pri nas tega močno zaveda, nekatere med njimi izvajajo ali pa so že izvedle projekte prenove poslovanja. V prispevku so prikazani rezultati prvih analiz stanja na področju prenove poslovnih procesov v Sloveniji.
Keywords: informacijska družba; organizacije; poslovanje; poslovni procesi; prenova