School encounters with Mark Haddon's novel The curious incident of the dog in the night-time (2003) - Hladnik, Mira (Vestnik za tuje jezike, 2011)
Čeprav je na voljo ogromno materialov, ki so nam v pomoč pri poučevanju in proučevanju Haddonovega romana Skrivni primer ali kdo je umoril psa, pa jih tale članek dodaja še nekaj. V prvi vrsti postreže z vprašanji ter predlaga odgovore nanje. Takšen, sicer precej tradicionalen pristop pripravi dijaka, da se bolj natančno poglobi v delo. Nadalje so nanizane ideje za naslove oz. teme esejev, pisem, govornih vaj, iger vlog. Za preverjanje dijakovega razumevanja umetniškega dela je dodanih še nekaj konkretnih nalog. Skratka, gre za skupek raznolikih pristopov in dejavnosti, med katerimi učitelj prosto izbira.
Keywords: Haddon, Mark, 1962-; "The curious incident of the dog in the night-time"; angleška književnost; angleški roman; didactic method; didaktika; metodika