Iz zgodovine pisave in rokopisnega izvedenstva (Knjižnica, 1991)
V članku je na kratko prikazan razvoj pisave od piktografskih začetkov do sodobnih črkopisov, pri čemer avtorica ostaja na nivoju človekovega rokopisa kot podlage grafoloških raziskovanj. Rokopisno izvedenstvo se je pojavilo kot reakcija na ponarejanje pisnih dokumentov že v antiki in se je razvijalo vsaj v dveh smereh - na eni strani kot sredstvo za ugotavljanje istovetnosti rokopisov in na drugi kot psihodiagnostično sredstvo
Keywords: pisave; zgodovinski pregledi; grafologija