Application of performance indicators of water quality in specific water supply systems - Doklestić, Olivera (Acta hydrotechnica, 2012)
Študija se ukvarja z upravljanjem na področju kakovosti vode pri sistemih s sezonsko neenakomerno proizvodnjo in porabo vode. Predstavljamo model upravljanja vodovodnega sistema s pomočjo monitoringa kakovosti, z uporabo kazalcev uspešnosti (KU), ki vsebujejo spremenljivke, ki se posredno ali neposredno nanašajo na kakovost vode. V diskusiji razložimo vsako posamezno skupino kazalcev in razložimo njihovo uporabo. Predstavljeni so izidi matrice kazalcev uspešnosti, ki se nanašajo na vprašanje izboljšave kakovosti vode v sistemu. Cilj študije je določitev metodologije s pomočjo KU za izboljšanja učinkovitosti vodnega sistema, ki ima sezonsko povečano število potrošnikov, kadar so viri in skupna količina vode v sistemu najmanjši.
Keywords: chlorination; Črna Gora; kakovost vode; kazalci uspešnosti; kloriranje; microbiological quality of water; monitoring kakovosti; Montenegro; performance indicators; water cuts