Contribution to the Mesostigmata fauna of Slovenia (Acari: Mesostigmata: Zerconidae et Macrochelidae) - Ujvári, Zsolt (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2009)
V materialu zbranem na več krajih v Sloveniji smo določili 7 vrst pršic iz družine Zerconidae in 4 vrste družine Macrochelidae. Vse vrste družine Zerconidae in 2 družine Macrochelidae so prvič zabeležene v državi. Dodani so opis samca vrste Zerconella leitnerae Willmann, 1953, morfološke značilnosti vrste Prozercon tragardhi Halbert, 1923, izvirne risbe nekaterih novo najdenihvrst in karte.
Keywords: entomologija; najdbe; Slovenia; Slovenija