Stališča starejših do oskrbe na domu na daljavo - Kerbler, Boštjan Kefo (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2013)
Ugotovitve različnih avtorjev kažejo, da imajo starejši ljudje po večini negativen odnos do oskrbe na domu na daljavo. Da bi spoznali stališča starejših do te storitve v Sloveniji, smo izvedli raziskavo, katere rezultati so obravnavani v tem članku. Izkazalo se je, da imajo starejši ljudje do oskrbe na domu na daljavo pozitiven odnos, kar smo pripisali učinkovitemu informiranju. Ozaveščanje potencialnih uporabnikov je zato ključnega pomena pri njenem sprejetju v družbi, vendar se je treba pri uvajanju te storitve različno odzivati na potrebe starejših v mestnem in podeželskem okolju.
Keywords: demografija; demography; oskrba (nega); pomoč na domu; Slovenia; Slovenija; starejši ljudje; stari ljudje