On the relationship between voice and authority in on message communication - Ommen, Brett (Javnost (Ljubljana), 2010)
Komuniciranje "on message" omogoča politični oblasti odgovoriti na potrebo po pooblaščenem govoru s stabilnim sporočilom, okrepljenim z enoličnimi predstavami. Strategija razkriva, kako spremembe materialnih in institucionalnih mehanizmov diskurzivne prakse bistveno spremenijo kategorije,s katerim razumemo, analiziramo in se odzivamo na retorične produkcije. Članek na primeru administracije Georgea W. Busha kaže, da komuniciranje "on message" deluje kot posebna oblika personifikacije neživih stvari, besednega ekvivalenta zakrivanja s krinko. Projekt prikazuje spremenljivo razmerje med politično oblastjo in nastopanjem; komuniciranje "on message" preoblikuje klasični primer personifikacije in spreminja odnos med javnostmi in politično oblastjo.
Keywords: politics; politika; communication; komuniciranje; politične komunikacije