The many futures of the book - Notaro, Anna (Primerjalna književnost, 2012)
Razprava primerja idejo knjige v tradicionalnem akademskem kontekstu in njeno najsodobnejšo manifestacijo v obliki bralnika, ki uporablja tehnologijo e-črnila, posnema jasnost tiskane knjige in ponuja brezžično povezljivost. Obravnavane so implikacije te povezljivosti za nastanek novega mrežnega bralstva, za založniško industrijo, za razmerja med avtorji in bralci pa tudi za samo idejo avtorstva. Razprava predpostavlja, da so s spremembami, ki jim je podvržena knjiga-predmet, povezani tudi naši globoko ukoreninjeni pojmi subjektivnosti in delovanja.
Keywords: založništvo; e-knjige; bralniki; bralna kultura; mrežno bralstvo; avtorstvo