Gospodarska vlaganja na območje nekdanje Jugoslavije - Herakovič, Andrej (Geografski obzornik, 2007)
Pri širjenju političnega in gospodarskega vpliva Slovenije se nemalokrat srečamo z različnimi preprekami. Da bi bilo le-teh čim manj, je potrebno na državnem nivoju zagotoviti zadostno in ustrezno podporo ter ugodne pogoje za prodor na tuje trge.
Keywords: ekonomska geografija; mednarodno ekonomsko sodelovanje; investicije; direktne investicije; Slovenia; Slovenija; Jugovzhodna Evropa; Balkan; Balkans